szerző:
hvg.hu

A Donald Trump mellett teljes mellszélességgel kiálló orosz kormánypárti lapok és televíziók újabb véres háborúkat vizionálnak arra az esetre, ha Hillary Clinton nyeri meg a jövő heti amerikai elnökválasztást.

"Oroszország már két fronton harcol, a Donyec-medencében és Szíriában, ha a háborúmániás, Oroszország-gyűlölő Hillary Clinton diadalmaskodik, akkor egy harmadik front nyílhat meg a Kaukázusban, ahol ugyanúgy dőlni fog a pénz a terroristákhoz, mint a két csecsen háború idején. És lehet egy negyedik front is Közép-Ázsiában, ahol a már egyébként is gyenge rezsimeket folyamatosan támadják a szélsőségesek és a színes forradalmak kezdeményezői” – írta a kormány hivatalos lapjának számító Izvesztyija című napilap.

Az ugyancsak a Kreml egyik szócsövének tekinthető Rosszijszkaja Gazeta Trumpot dicsérte, az újság szerint a republikánus elnökjelölt a szívéből beszél, s elveti az amerikai politikai elit egészét jellemző képmutató politikai korrektséget. „Érzi, melyek a fájdalmas pontok, és tudja, hol vannak az amerikai társadalmat bénító strukturális válságok” – írta a lap.

A Komszmolszkaja Pravda, amelynek egyik szerzője Vitalij Milonov parlamenti képviselő „elátkozott boszorkánynak” nevezte Hillary Clintont, azt hangsúlyozta, ha az oroszbarátnak nevezett Trump akár csak harminc százalékban képes lesz megvalósítani Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Oroszországgal kapcsolatos terveit, akkor csökkenhet a nemzetközi feszültség és megjavulhat a két ország viszonya. 

„Trump szexbotránya nem igazi ügy. A négyszeres elnök, Franklin Roosevelt szeretője karjaiban halt meg, Kennedy elnöknek pedig több száz szeretője volt, köztük egy olyan nő is, aki valószínűleg kapcsolatban állt a kelet-német titkosszolgálattal ” – írta a Moszkovszkij Komszomolec.

A szombati orosz lapok szerint egyébként nem kell komolyan venni azt az amerikai állítást, mely szerint az USA hackerei betörtek a legfontosabb oroszországi rendszereket irányító számítógépes rendszerekbe, és bármikor képesek kibertámadást intézni Moszkva ellen. „A biztonság a megfelelő szinten van, nincsenek veszélyben a kormányzati szerverek” – idézték a lapok Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivőt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!