szerző:
MTI

A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével – állította a szóvivő.

Moszkvának nincsenek kompromittáló anyagai sem Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről, Hillary Clinton volt külügyminiszterről – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdai moszkvai sajtóértekezletén.

"Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével" – mondta.

"Az ilyesmit ponyvaregénynek nevezik" – tette hozzá.

Peszkov arra az amerikai titkosszolgálatokra hivatkozó sajtóértesülésre reagált, amely szerint az orosz hírszerzés Trumpot kompromittáló értesülések birtokába jutott.

Mint arról beszámoltunk, kiderült, hogy Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, például bizonyos perverz szexuális aktusokról is. A CNN értesülései szerint a Trumpnak pénteken bemutatott hírszerzési jelentéshez csatoltak egy erről szóló kétoldalas jegyzetet, amely egy – amerikai tisztviselők szerint megbízható – volt brit hírszerző 35 oldalas jelentésének a kivonata. A CNN szerint az 1990-es években Oroszországban tevékenykedő volt brit hírszerzőt Trump ellenfelei bízták meg azzal, hogy gyűjtsön kompromittáló adatokat a New York-i milliárdosról.