szerző:
hvg.hu

Az újságíró egy kérdést akart feltenni Trumpnak, aki éppen a CNN-t kritizálta, de Trump egyszerűen nem hagyta szóhoz jutni.

A megválasztott amerikai elnök Donald Trump rendkívüli sajtótájékoztatót tartott szerdán az elsőként a Buzzfeeden megjelentetett kiszivárogtatott titkos dokumentumokkal kapcsolatban, amelyekben arról írnak, hogy Trumpnak komoly kapcsolatai vannak Moszkvával, sőt az orosz hírszerzésnek kompromittáló információi vannak Trumpról, aki "több, jól tájékozott forrás szerint perverz szexuális aktusokban vett részt". Az ügyről a CNN is részletesen beszámolt.

Trump a sajtótájékoztatóján kirohanást intézett előbb a Buzzfeed ellen, amelyet egyszerűen "egy halom szemétnek" nevezett, majd hozzátette azt is, hogy a CNN felkapta ezt a – szerinte – gyalázatos álhírt és tovább építette a történetet. Jim Acosta ezután fel akart tenni egy kérdést, mondván ha már őket támadja, legalább hadd kérdezzen, de Trump rákiabált, hogy nem fog válaszolni. "Álhírterjesztők vagytok" – mondta Trump az újságírónak, aki közben azt kérte, hogy legalább válaszoljon a kérdésükre, legalább adjon neki szót, de akárhányszor belekezdett volna a kérdésbe, Trump rákiabált, hogy "csendet", "nem te", "nem adok neked kérdést". (Ha nem tudja megnézni itt, a YouTube-on van egy hosszabb változat!)

Jim Acosta annyit írt ki a Twitterre az ügyről, hogy szerencsére az ABC egyik újságírója feltette a kérdést, amit ő akart feltenni, mert Trump nem engedte. Az újságíró azt akarta, hogy Trump jelentse ki egyértelműen, hogy sem neki, sem a csapata más tagjának nem volt orosz kapcsolata, de ezt Trump a sajtótájékoztatón nem jelentette ki egyértelműen.

Az USA Today azt tette hozzá a történethez, hogy Trump Havasi Bertalanja, Sean Spicer, aki a sajtófőnöke is lesz, azt mondta a CNN újságírójának, hogy kidobják a teremből, ha még egy kérdést megpróbál feltenni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!