szerző:
MTI/hvg.hu

Az új-zélandi apa eredetileg jóval rövidebb utat tervezett, de a kis hajó kormányszerkezete elromlott, így tehetetlenül sodródtak Új-Zéland északi szigetétől egészen Ausztráliáig. Egy hónapja keresték már őket.

Több mint egy hónapig hánykolódott egy kis hajón a tengeren hatéves kislányával egy új-zélandi férfi, akinek végül csütörtökön sikerült kikötnie Ausztráliában. A férfit és kislányát több mint egy hónapon át nagy erőkkel keresték a tengeren.

A 46 éves Alan Langdon jóval rövidebb utat tervezett. Az Új-Zélandot alkotó két fő sziget egyikén, az Északi-szigeten található Kawhiából az északabbra fekvő Szigetek öblébe indultak, de hajójuk kormányszerkezetét tönkretette egy vihar, és irányíthatatlanul sodródni kezdtek.

Az alig 6,5 méteres hajó átszelte a Tasman-tenger kétezer kilométernyi, veszélyes vizeit, és végül a Sydneytől mintegy 230 kilométerre délre eső Ulladulla kikötőjében ért partot.

"Amikor kiderült, hogy a kormányszerkezetnek annyi, nem volt igazán sok választásunk" – nyilatkozott a partot érés után Langdon.

Egy új-zélandi netes lapnak a túlélő apa azt mondta, minden szerszám a kezében volt, hogy kijavítsa a kormányt, de a tenger végig olyan nyugtalan volt, hogy nem volt lehetősége elvégezni a munkát. Korábban ennél jóval hosszabb utakat is megtett – tette hozzá, és érzékeltette, kicsit túl van lihegve a médiában a tengeri kalandjuk.

Kislányával együtt mindketten egészségesek, a tengeren hánykolódás közben nem szenvedtek hiányt ételben és italban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!