szerző:
MTI

Nurszultan Nazarbajev tanácsokkal látta el a férfiakat, egyebek mellett arra az esetre is, ha egy nő "nem néz ki annyira jól".

A nemzetközi nőnap alkalmából a nőkkel szembeni gáláns bánásmód fogásaival tréfálkozott kedden Nurszultan Nazarbajev kazah elnök – közölte az Interfax orosz hírügynökség.

"Ha tetszeni akarsz egy nőnek (...) és szép, mondd neki azt, hogy okos" – ajánlotta a férfitársainak Nazarbajev a közép-ázsiai ország nőtársadalmának meghívott képviselői előtt. "Ha nem néz ki annyira jól, mondd, hogy szép. Ha egyik sem jönne be, mondd azt, hogy +Mennyire lefogytál!+" – mondta köszöntőbeszédében.

"Azért hívtam meg önöket ezen a csodálatos ünnepen, hogy az önök személyén keresztül nők napja alkalmából felköszöntsek minden kazah nőt és az ország állampolgárainak jobbik felét. Hogy jó egészséget, sikereket, boldogságot, türelmet és családi áldást kívánjak nekik" – tette hozzá a 76 éves elnök.

Kazahsztán a leggazdagabb a közép-ázsiai volt szovjet köztársaságok közül, és az országnak már negyedszázada Nazarbajev az elnöke. A kazah parlament hétfőn hagyta jóvá azt az alkotmánymódosítási csomagot, amelynek értelmében a jövőben az elnöki jogkörök egy részét a törvényhozásra és a kormányra ruházzák át. Az érvényes alkotmány szerint a még szovjet időszakban hatalomra került Nazarbajev nevezi ki a kormány tagjait, az általa vezetett Nur Otan (Haza Pártja) párt pedig gyakorlatilag uralja a törvényhozást, amelyben nincsenek valódi ellenzéki erők.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!