szerző:
MTI

A Berlin és Budapest között közlekedő öt járat mindegyikét törölték hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt.

A berlini repülőtereken a földi kiszolgáló személyzet mintegy kétezer tagja újabb sztrájkot kezdett a bérkövetelések miatt. A német főváros mindkét repterét – a schönefeldi és a tegeli repülőteret is – érintő munkabeszüntetés hétfő hajnali 4-kor kezdődött, miatta több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi járatnál is késésekkel kell kalkulálni.

Az újabb jelentések szerint szerda reggel 5-ig meghosszabbítják a munkabeszüntetést – közölte hétfőn a Verdi szakszervezeti szövetség. 

A berlini sztrájk idején egyes légitársaságok más németországi repülőterekre irányítják át járataikat. A drezdai és a lipcsei repülőterek például napi mintegy 25-25 leszállást vesznek át Berlintől.

A szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi)  azt követeli, hogy egy éven belül emeljék 1 euróval a munkavállalók órabérét. A munkaadó négy évre elnyújtva adná meg az emelést. A mintegy kétezer érintett dolgozó jelenlegi órabére átlagosan 11 euró.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!