szerző:
hvg.hu

Bár nem nevezte nevén a magyar miniszterelnököt, egyértelműen utalt rá a győztes elnökválasztást követő beszédében, hogy a demokrácia cinikus és gonosz ellenségének tartja,aki ellen elszántan fel fog lépni.

„Nem kell az USA-ig mennünk, hogy lássuk, hogyan akarják egyesek a nyugati országokban visszaforgatni a szabadság és a demokrácia kerekét. Nézzetek Törökországra, nézzetek Magyarországra, nézzetek Lengyelországra. Támadják a médiát, az ellenzéket elnyomják, a művészeket ellehetetlenítik. Ezek ellen a fejlemények ellen meg kell védenünk magunkat. Az Európai Parlament elnökeként gyakran tapasztaltam, hogyan dolgoznak a szabadság ellenségei. Minden nap tovább akarják rombolni a szabályokat, minden nap meg akarnak törni egy tabut. Többször is szorgalmaztam, hogy léptessenek életbe szankciókat ezek ellen a gonosz cinikusok ellen, egyébként többször ki is dobtam a képviselőiket a parlamentből. Pártunk elnökeként hozzátenném, hogy minden itt lévő nevében kimondhatom: ti, a szabadság és a demokrácia ellenségei, akik minden nap egy picit több tabut akartok megtörni, ti, akik minden egy picit szemtelenebbek vagytok a demokráciánkkal szemben, nektek az SPD a legelszántabb ellenségetek” - hagzott - a 444.hu fordításában - a frissen megválasztott pártelnök és kancellárjelölt beszéde.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!