szerző:
hvg.hu

Egy Bologna közelében fekvő település egyik házában rejtőzhetett el egy időre az Olaszországban nagy erőkkel keresett, gyilkossággal gyanúsított magyar férfi.

A nyomkövető kutyák vezették az olasz rendőröket ahhoz a házhoz, amelyben elképzelhető, hogy elrejtőzött a gyilkosságért körözött szerbiai magyar Fehér Norbert is, az a férfi, aki az olasz sajtóbeszámolók szerint az Igor Vaclavic nevet is használja. 

A szerbiai magyart két gyilkossággal gyanúsítják. Először Budrio településen egy kávézó baristáját, Davide Fabbrit lőtte szíven április elején, majd Portomaggioréban egy őt megállító - amúgy orvvadász-razziát tartó, fegyver nélküli - mezőőrt lőtt agyon, egy másikat pedig megsebesített. Először egy biciklivel menekült, aztán egy fehér színű lopott Fiat Fiorinóval. A férfi azóta szökésben van, ezer rendőr keresi Ferrara környékén.

A 41 éves Fehér Norbert korábban is bűnöző volt, 2011 májusában többszörös rablásért 5 év 8 hónapra ítélték, és a kiutasításáról is döntöttek.

A Fehért üldöző rendőröket a Bolognától egy órára lévő Marmorta település egyik házához vezették a nyomozókutyák, szerdán megszállták a környéket a kommandósok, és azóta a körözött férfi nyomait keresik. Az még nem bizonyosodott be, hogy valóban ott rejtőzött el, de ha így volt, már távozott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!