szerző:
MTI/hvg.hu

Grúziában folytat megbeszéléseket a miniszterelnök.

A magyar és a grúz kormány is azt a stratégiát követi, hogy alkalmazkodik a gyorsan változó világpolitikai és világgazdasági körülményekhez, ami nagyban segíti a két ország vállalatainak együttműködését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar–grúz üzleti fórum megnyitóján, pénteken Tbilisziben.

A tárcavezető beszédében kiemelte: nincs nyitott kérdés a magyar–grúz politikai kapcsolatokban, ami szintén kiváló hátteret biztosít a gazdasági együttműködéshez.

Magyarország a legelkötelezettebb támogatója Grúzia euroatlanti integrációjának – közölte Szijjártó Péter.

 

©

Giorgi Gakharia grúz gazdasági és fenntartható fejlődési miniszter hangsúlyozta: Grúzia gazdasága dinamikusan fejlődik, a korrupció egyre kisebb problémát jelent az országban.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor Tbilisziben ma megkoszorúzza a Hősi Emlékművet, majd megbeszélést folytat Giorgi Kvirikasvilivel, Grúzia miniszterelnökével (képünkön). Ezután kormányközi együttműködésről szóló dokumentumokat írnak alá. Orbán emellett Tbilisziben megbeszélést folytat Giorgi Margvelasvili grúz államfővel is, ami azért is érdekes, mert a filozófiát végzett Margvelasvili 1993–94-ben Budapesten a CEU-n folytatott posztgraduális tanulmányokat.