szerző:
MTI

Washington kiáll lengyel szövetségesei mellett, és értékeli, hogy Lengyelország védelmi kiadásai a NATO követelményeknek megfelelően elérik a hazai össztermék (GDP) 2 százalékát - mondta Varsóban az amerikai házelnök.

Washington osztja Varsó aggodalmait az "orosz agressziót" illetően, és kiáll lengyel szövetségesei mellett - hangsúlyozta Paul Ryan, az amerikai képviselőház elnöke pénteken a varsói államfői palotában megtartott sajtóértekezleten.

Paul Ryan az Andrzej Duda államfővel folytatott megbeszéléséről beszámolva elmondta: hálás Lengyelországnak, hogy támogatja a NATO-n belüli amerikai tevékenységet. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Lengyelország védelmi kiadásai a NATO követelményeknek megfelelően elérik a hazai össztermék (GDP) 2 százalékát.

"(A tárgyalások során) mondani akartam azt is, hogy osztjuk Lengyelországnak az orosz agresszióval kapcsolatos aggodalmait, és ebben a szellemben arról is szeretnénk biztosítani lengyel szövetségeseinket, hogy kiállunk mellettük" - jelentette ki Paul Ryan, aki nyolcfős - kétpárti - amerikai kongresszusi küldöttség élén tárgyalt Varsóban.