szerző:
MTI

Lemondott szerdán Pavel Tenev bolgár regionális fejlesztési miniszterhelyettes a neten futótűzként terjedő fotója miatt, amelyen náci karlendítéssel tiszteleg a párizsi Grévin Múzeum egyik viaszfigurája, egy Wehrmacht-tiszt előtt.

"A kialakult feszültség rossz fényt vet a kormányra, ezért ebben a helyzetben a leghelyesebb az, ha lemondok" - indokolta döntését Pavel Tenev.

Hangsúlyozta, hogy nem osztja a náci eszméket, csak "a tréfa kedvéért" készíttetett magáról ilyen képet. A felvétel 9 évvel ezelőtt készült a párizsi panoptikumban.

Lemondásának bejelentése előtt Tenev konzultált Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel.

Valeri Szimeonov nacionalista miniszterelnök-helyettes "ostobaságnak" nevezte a kompromittáló fénykép közzétételét.

A Sega című szófiai újságnak azt mondta, ő maga még egyetemistaként, 1970-ben tett látogatást a buchenwaldi egykori náci koncentrációs táborban. "Ki tudja, hogy milyen vicces fényképeket csinálhattunk ott?" - mondta Szimeonov.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!