szerző:
hvg.hu

Egy autós felugratott a járdára, ahol többeket elütött. A helyi idő szerint csütörtök délben történt gázolásnak egy halálos áldozata is van. A rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt.

Legalább húsz ember megsérült, egy pedig életét vesztette, amikor egy autó gyalogosok közé hajtott New York egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Times Square-en.

Egy szemtanú szerint az autós szándékosan kormányozta a járdára a járművét a 7. Sugárút és a 45. utca kereszteződésében.

Egy másik arról számolt be, hogy mielőtt a gyalogosok közé csapódott volna, egy darabig a forgalommal szemben hajtott.

A CBS ugyanakkor a New York-i rendőrség közlésére hivatkozva azt írta, hogy az esetnek nincs köze a terrorizmushoz.

A Twitterre felkerült videó tanúsága szerint a sofőrnek nem esett baja, rendőrök vitték el a helyszínről. Őrizetbe vették, vizsgálják, hogy ivott-e, mielőtt autóba ült. Korábban kétszer is felelősségre vonták már ittas vezetésért.

Cikkünk frissül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!