szerző:
hvg.hu

Egy tűzoltó a kórházban halt bele sérüléseibe.

Belehalt sérüléseibe egy tűzoltó Portugáliában, ezzel 63-ra emelkedett az ország középső részén szombat óta pusztító erdőtűz áldozatainak a száma.

A halottak közül eddig 24-et sikerült azonosítani, a francia külügyminisztérium bejelentése szerint egyikük francia állampolgár volt. A sérültek száma meghaladja az ötvenet, és még mindig keresnek embereket – az eltűntek között van egy kétgyermekes család is.

A Portugália középső részén, a Zezere folyó mellett található Pedrógao Grandénél szombat délután lobbantak fel a lángok, az első feltételezések szerint villámcsapás miatt. A folyóvölgyben a metsző szél és a 40 fok fölötti hőmérséklet miatt gyorsan terjedtek a lángok, az áldozatok többsége a közúton, autójában égett halálra.

Az egyik portugál tévétársaság drónfelvételt készített a pusztításról.

A légi mentést még most is nehezíti a gomolygó füst, amely a NASA műholdas felvételén is jól látható. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Drámai képek érkeztek a portugál pokolból

Háromnapos nemzeti gyászt hirdetett vasárnap Portugáliában a kormány, miközben az ország középső részén tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma 62-re emelkedett.