szerző:
MTI

Donald Trump amerikai elnök egyáltalán nem bízik kormányzatának hivatalnoki karában, és ezért személyes tájékoztatókat kér egyes munkatársaitól - írta a Politico.

Mike Pompeo, a CIA igazgatója minden nap beutazik a virginiai Langley-ben lévő CIA-központból a Fehér Házba, hogy személyesen tájékoztassa az elnököt, aki "nem írásban és nem más munkatársak közvetítésével" tart igényt az információkra - írta a Politico. 

A lap szerint Donald Trump változatlanul mélyen bizalmatlan a kormányzatban dolgozó hivatalnoki karral, és ezzel magyarázható, hogy bár valamennyi amerikai elnök rendszeresen személyes kapcsolatot tartott kabinetje egyes tagjaival, Donald Trump minden elődjénél gyakrabban igényli a személyes tájékoztatókat.

A Politico megfogalmazásában az elnök "találkozóhellyé alakította a Fehér Házat". 

A leggyakoribb kormánytag a Fehér Házban Rex Tillerson külügyminiszter, aki beiktatása óta harmincnégyszer tanácskozott személyesen az elnökkel. Trump rendszeresen tárgyal Steve Mnuchin pénzügyminiszterrel, Wilbur Ross kereskedelmi miniszterrel, James Mattisszal, a védelmi tárca irányítójával, és hetente többször tesz látogatást nála Scott Pruitt, a Környezetvédelmi Hatóság (EPA) vezetője, valamint John Kelly belbiztonsági miniszter is.

Viszont az elnök alig találkozik Rick Perry energetikai, Ben Carson városfejlesztési és Sonny Perdue agrárminiszterrel. 

A Politico meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az elnök a szövetségi kormányzatban a napi munkát végző bürokratákban nemcsak nem bízik, hanem gyakran emlegeti őket a vele ellenséges és megbuktatására törő mély állam eszközeiként. Donald Trump a kormányzati tisztségviselőket teszi felelőssé a gyakori kiszivárogtatásokért is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!