szerző:
hvg.hu

A 22 éves Otto Warmbiert egy hete szállították az Egyesült Államokba, miután másfél évig volt fogoly Észak-Koreában. Apja szerint brutálisan bánhattak vele.

Amerikai idő szerint hétfő délután a 22 éves amerikai diák családja jelentette be a hírt: egy héttel azután, hogy a kómába esett férfit az Egyesült Államokba szállították, meghalt Ott Warmbier – írja a The Washington Post. Az orvosok akkor úgy nyilatkoztak, Warmbier stabil állapotban van ugyan, de számos idegsérülést szenvedett.

Az elhunyt diák apja, Fred Warmbier még csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Cincinnatiben fia állapotáról. Akkor azt mondta, nem hiszi el Észak-Korea állítását, miszerint fia botulizmus miatt esett kómába. A férfi szerint brutálisan bántak a gyermekével, akivel eleinte még tudtak levelezni, majd tizenöt hónapig egy szót sem hallottak róla. Egy hete tudták meg, hogy Otto állítólag a tárgyalása óta kómában van.

©

A 22 éves egyetemi hallgatót tavaly januárban tartóztatták le, turistaként érkezett Észak-Koreába, és 15 év kényszermunkára ítélték, amiért állítólag ellopott a hotelből egy propagandaplakátot. Az ázsiai ország nemrég azt közölte, a férfi a tárgyalás óta kómában volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!