szerző:
MTI

Ezt maga a szenátor irodája jelentette be hétfőn.

Az agydaganattal küzdő John McCain arizonai republikánus szenátor is ott lesz az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásáról szóló szavazáson, jelentette be hétfőn a szenátor. A mexikói fal felépítése mellett a törvény visszavonása volt  Donald Trump egyik legfontosabb kampányígérete.

John McCain orvosai a múlt héten álapítottak meg, hogy a politikusnak agresszív agydaganata van. A veterán politikust előző pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítva el a koponyájából. Bár állapotát akkor kielégítőnek mondták, az amerikai tévékben megszólaltatott orvosszakértők már a hétvégén jelezték: komolyabb baj húzódhat meg a háttérben.

©

A szenátusban kedden immár harmadik alkalommal voksolnak az Obamacare-ről, illetve az új törvény elfogadásáról. A szavazás kimenetele a republikános többsége ellenére is kétséges, sajtóhírek szerint féltucat szenátor voksa még bizonytalan.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!