szerző:
MTI/hvg.hu

Emlékeznek még a vele szemben sétáló nőt a busz elé lökő futóra, aki elmenekült a helyszínről? Úgy tűnik, a londoni rendőrség módszere, az esetet bemutató videó nyilvánosságra hozása bejött, hiszen elkapták a tettest.

Még kedden mutattuk meg azt a május 5-én készült videót, amelyen az látszik, amint a londoni Putney hídon egy kocogó férfi az éppen közeledő busz elé lök egy nőt. A rendőrségi közlemény szerint csak azért nem történt tragédia, mert a busz elég lassan közlekedett, a sofőr pedig ki tudta kerülni a 33 éves áldozatot. A tettes továbbfutott. A 33 éves nő csak könnyebben sérült meg, a busz utasai segítettek neki.

A rendőrség két nappal ezelőtt kérte a lakosság és szemtanúk segítségét a tettes kilétének felderítésében. A férfit, akinek kilétét nem közölték, súlyos testi sértés okozásának vádjával vették őrizetbe a Londonhoz tartozó Chelsea térségében, de a további vizsgálatok idejére szabadon engedték.

"Az áldozat óriási veszélybe került, amikor kilökték az utcára. Csak a buszvezető hihetetlenül gyors reakciójának köszönhető, hogy nem ütötte el a jármű" - mondta korábban Mat Knowles, a nyomozás vezetője.

A támadás után negyedórával a férfi ismét átfutott a hídon, ezúttal a másik irányba. Áldozata, aki még mindig a helyszínen tartózkodott, felismerte őt és megszólította, a férfi azonban továbbfutott.