szerző:
hvg.hu

Több mint húsz ember halt meg az egyiptomi vonatkatasztrófában, amit hibás váltóállítás okozhatott.

Összeütközött két személyvonat pénteken az egyiptomi Alexandriában. A rendőrség és a mentők 21 halottról tudnak, 55 ember megsérült. Az állami televízió ettől eltérő adatot közölt: 18 halottról és 58 sebesültről adott hírt.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség később azt közölte, hogy a Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról beleütközött egy Port-Szaídból Alexandriába tartó szerelvénybe. A gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja kisiklott. A legvalószínűbb ok hibás váltóállítás lehetett.

©

A szerencsétlenség helyszínére küldtek egy nehéz darut is, hogy a kisiklott járműveket visszaemelje a sínekre.

Egyiptomban 2002-ben volt egy nagyon súlyos vasúti baleset, amikor Kairó közelében kigyulladt egy személyvonat, és körülbelül 370 ember bennégett. Ez volt az ország történetében a legnagyobb vasúti katasztrófa. Tíz évvel később egy szerelvény egy buszba rohant, amelyben iskolások utaztak. Akkor 50-en haltak meg.

A baleset okáról nincs hír, a két vonat a fotókon réginek és korszerűtlennek tűnik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!