szerző:
hvg.hu

A 20 éves James Alex Fieldset tartóztatták le a rendőrök nem sokkal a charlottesville-i zavargások idején történt gázolás után. Az Ohio állambeli Maumee-ből származó fiatalembert gondatlanságból elkövetett emberöléssel, testi sértéssel és cserbenhagyással vádolják.

A Buzzfeed utánanézett, ki is a gyanúsított. Idézi a fiatalember Toldeo Blade-nek nyilatkozó édeasanyját is, aki elmondása szerint úgy tudta, hogy fia egy Trumpot támogató alt-right-felvonulásra utazik el. Még afro-amerikai barátja is van - mesélte az anyja, aki szerint ezért se lehet a fia fajvédő.

Field mindenesetre ott feszített a Vanguard America pajzsával a szombati rendezvényen, bár a szélsőséges szervezet cáfolja, hogy Field is a tagjuk lenne.

A republikánus szavazóként regisztrált fiú Facebook-posztjai alapján a náci eszmékkel azért nem szombaton talákozott először, még Hitler babaképei közül is posztolt egyet.

A gázoláshoz használt Dodge az első autója volt.

Ügyében az FBI is eljárást indított, amelynek nyomán Fields ügye szövetségi bíróság elé kerülhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!