szerző:
hvg.hu

Valamitől biztosan nem kell tartania az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt Guamnak, méghozzá a turizmus visszaesésétől  - a New York Times szerint erről beszélgetett telefonon Donald Trump és a Eddie Calvo, a sziget kormányzója. Most ugyanis mindenki a kis szigetről beszél. 

Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője a közelmúltban dobta be, hogy a legnagyobb hatótávolságú interkontinentális rakétákkal már elérhetik az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetét is.A Chicago méretű, 160 ezer lakosú Csendes-óceáni sziget nagyjából 5 milliárd dolláros bevételének nagyobbik részét a turizmus, valamint a sziget 30 százalékát elfoglaló amerikai katonai bázis adja.

Ezer százalékban önökkel vagyunk, biztoságban vannak - üzente a helyieknek Trump, aki arról is beszélt, milyen gyönyörű hely a sziget. A NYT cikke szerint azért helyieket nem sikerült megnyugtatnia.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!