szerző:
MTI

A megvadult állat a hírek több mint tíz embert ölt meg, több falu lakói rettegtek tőle. A vadvédelmi hatóság szerint a körülményekhez képest kíméletesen oltották ki az életét, és már el is temették.

Hajtóvadászatban megölték azt az elefántot, amely 15 emberrel végzett az elmúlt hónapokban a kelet-indiai Bihar és Dzsharkhand államban.

A csordájától elszakadt és falvakon végigcsörtető, vélhetően 25 éves elefánt négy ember életét oltotta ki márciusban Bihar államban, majd további 11-ét a szomszédos Dzsharkhand államban.

Az erdészeti hatóságok adtak engedélyt az elefánt elejtésére, miután több kisebb falut is elhagytak rettegő lakói az elmúlt napokban történt két haláleset nyomán.

A megvadult állat keresésére 50 fős csapat indult pénteken, köztük több tapasztalt elefántvadász, például Navab Safat Ali Khan mesterlövész, akit India legjobb elefántvadászának tartanak.

Az 50 fős csoport péntek este találta meg az elefántot, sűrű esőben. Egy mesterlövész vadász kapta a feladatot kilövésére, mert el akarták kerülni az állat szenvedését. Az első lövést a homlokára adta le, és amikor az állat összeesett, egy második lövést is leadott rá – közölte vasárnap Lala Ratnakar Szingh, a vadvédelmi hatóság illetékese.

Az állatot szombaton az erdőben eltemették. "Sajnálatos, hogy meg kellett ölni, de ki kellett adnunk az engedélyt a kilövésére, mivel káoszt okozott a térségben. A falusaik fellélegezhettek" – tette hozzá Szingh.

Dzsarkhand államban évente nagyjából 60 ember halálát okozzák az elefántok, országosan évente több mint 300 emberét. Sok elefántot megölnek a falusiak is, megtorlásul kertjeik és szántóföldjeik feldúlásáért.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!