szerző:
MTI

Az utcai dráma végén elsült a fenyegetőző férfi fegyvere, amit később akkor fordított maga ellen, amikor menekülés közben rendőrök állították meg.

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap. A 31 éves nőt szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg exe az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett a férfi – jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

A Torinóban élő magyar állampolgárságú nő vita közben a földre esett és a fején könnyebben megsérült. Kórházi ápolás után a torinói idegenrendészeten hosszasan kikérdezték.

Az eddigi vizsgálatok szerint a 31 éves nő és a 45 éves milánói férfi korábban párkapcsolatban élt. Az Ansa úgy értesült: a táncosnőként dolgozó magyar nő szakított a férfival, de ő ezt nem akarta elfogadni.

Vasárnap Torinóban találkoztak: egy autóban kaptak össze, majd kiszálltak, és az utcán balhéztak tovább a Porta Nuova-vasútállomás közelében. Szemtanúk szerint a férfi fegyvert rántott és azzal fenyegette a nőt, majd földre lökte.

A fegyverből, valószínűleg véletlenül, lövés dördült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban aggasztó méretet öltött a nők elleni erőszak, amelynek egyre több az áldozata. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!