szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismerjük már jól őket a hepciás stílusukról, a hidegháborús őrületet idéző megnyilvánulásaikról. A HVG e heti száma pontról pontra elemzi azt is, miként taktikáznak kettejük atompókerében. De vajon tényleg meg tudjuk különböztetni Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor mondásait?

©

Ők egyre csak hajtogatják a magukét, a világ pedig legfeljebb kínosan felnevet az újabb és újabb eszement szöveget hallva, tweetet olvasva, de közben aggódva figyeli, képes lesz-e a két szájhős valamelyike megnyomni a nukleáris fegyverek indítógombját. Mint a HVG e heti számának nagyelemzéséből kiderül, valójában Donald Trumpnak is Kim Dzsong Unnak is ez lehet legrosszabb húzása, a józan ész logikája azonban nem feltétlenül vezérli egyikük kormányzását sem. Sőt, lassan kezdjük úgy érezni, Trump és Kim egymás kiegészítőjévé válik, egyik magánszáma sem lenne igazi a másiké nélkül. Nézze meg például nyilatkozataikat: biztos meg tudja mondani, melyiküktől származik egy-egy kijelentés? Tesztelje:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!