szerző:
MTI

Egy brit és egy amerikai férfi több mint tíz perccel döntötte meg az előző csúcsot, amit egy német férfi állított fel 2015-ben.

Új rekordot állított fel a brit Nigel Hook és az amerikai Jay Johnson, akik motorcsónakjukkal egy óra tizennyolc perc és 3 másodperc alatt tették meg a Kuba és Florida közötti távot.

A két férfi csütörtökön az amerikai Key Westből indult a 170 kilométerre fekvő Havannába a 14 méter hosszú Silverhook nevű motorcsónakon, amely nyugodt vizeken óránkénti 185 kilométeres sebességre is képes. Céljuk az volt, hogy körülbelül egy óra alatt keljenek át a Karib-tengeren.

Csütörtökön háborgó tenger fogadta őket, ahogy a veterán pilóta Nigel Hook fogalmazott: "nagyon trükkös vizeken" tették meg az utat.

Hokk és Johnson a német Roger Klüh által 2015-ben felállított rekordot döntötték meg, 12 perccel voltak gyorsabbak, mint a német pilóta. Klüh két éve egy igencsak "szakállás" rekordot adott át a múltnak, ezt a távot utoljára 1958-ban tette meg motorcsónakkal az amerikai Forest. E. Johnson hat óra és 23 perc alatt.

Hook és Johnson csütörtökön megpróbált gyorsabban visszatérni Key Westbe, de egyik motorjuk felmondta a szolgálatot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!