szerző:
MTI

Az eddig közölt információkkal ellentétben nem egy, hanem két medve végzett augusztus elején az egyik gondozóval Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkban.

A medvék a kerítés alatt ástak utat maguknak és úgy közelítették meg, majd marcangolták szét az üres karámot takarító 18 éves férfit - mondta Gunnar Jonasson államügyész az SR svéd közrádiónak.

Jonasson nem részletezte, hogy miért csupán az egyik állatot altatták el a támadást követően. Az augusztus 4-én történtekről még folyik a nyomozás.

Az áldozat kilétét nem fedték fel, csupán annyit közöltek, hogy harapásos sérülésekbe halt bele a kórházban.

A látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, hogy megtapasztalja, milyen az állatgondozók élete, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt.

Ők kimenekültek a karámból, amikor a medvék megtámadták a gondozót.

Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 325 ezer négyzetmétert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!