szerző:
hvg.hu

A Donald Trump munkáját segítő művészeti tanácsadó testület minden tagja lemondott, miután a neves személyiségek nem értettek egyet azzal, amit az amerikai elnök nyilatkozott a charlottesville-i incidenssel kapcsolatban. A művészeti bizottság előtt már feloszlott a vállalatvezetők tanácsa is, mivel az igazgatók is tiltakoztak Trump nézetei miatt.

Trump változatlanul kitart a mellett, hogy valamennyi politikai oldal felelős a miatt, hogy a szélsőjobb erősödése miatt rendezett tüntetésen meghalt egy résztvevő: Heather Heyert egy, a Virgina államban lévő Charlottesville-ben összegyűlt tömegbe hajtó rasszista aktivista gázolta halálra.  "Ha nem reagálnák az Ön gyülölködő retorikájára, akkor bűnrészességet vállalnánk" - áll a levélben, amelyet Kal Penn színész tett közzé Twitter-oldalán. A levél szerint a valamennyi oldalt felelőssé tévő elnöki nyilatkozat nem az amerikai értékeket képviselte. A nyilatkozatot egyébként úgy szerkesztették meg, hogy az első bekezdések első betűit olvasva a RESIST, azaz az "állj ellen" jelenik meg.

"Felsőbbrendűség, diszkrimináció, és vitriol - ezek nem amerikai értékek. Ennél jobbak vagyunk, s ha ez nem világos az Ön számára, akkor felszólítjuk, mondjon le. A művészet a befogadásról szól" - hangsúlyozták a  testület tagjai.

Korábban már feloszlott a vállalatvezetők tanácsa is, mivel a testület vezérigazgató tagjai egymás után léptek ki a testületből. Az Apple első embere, Tim Cook még meg is fejelte a tiltakozást: kétmillió dolláros adománnyal támogatta a gyűlölet ellen fellépő civilszervezeteket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!