szerző:
hvg.hu

Egy ember meghalt, egy megsérült. Nem terrorcselekmény történt.

Az autó sofőrjét, egy 35 éves férfit – akinek a La Provance francia lap szerint mentális problémái vannak, és akit ismertek már a rendőrök – letartóztatták.

Egyes források szerint nem világos, hogy a férfi szándékosan hajtott-e neki a buszmegállónak. A Le Parisien ugyanakkor azt írja, hogy a rendőrök biztosak a szándékosságban, a gázoló motivációját azonban nem ismerik.

A francia ügyészség ugyanakkor nem kezeli terrorcselekményként a történteket.

A férfi hétfő reggel két buszmegállóban is az ott várakozók közé hajtott. Először a város 13. kerületében gázolt, még reggel 8 óra körül, ott egy ember megsérült. Nagyjából egy órával később pedig a 11. kerületben kormányozta kisteherautóját, egy korábban ellopott Renault Mastert egy megállóba. Egy 42 éves nő a helyszínen meghalt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!