Lelőtték a barcelonai gázolót

Lelőtték a barcelonai gázolót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lelőttek egy robbanóövvel felszerelt férfit hétfő délután a barcelonai gázolót kereső rendőrök. A rendőrség megerősítette: ő az a fiatal marokkói származású merénylő, aki múlt csütörtökön a tömegbe hajtva 13 embert halálra gázolt a Ramblán.

Lelőttek egy férfit hétfő délután Barcelonától nyugatra, Subiratsban azok a rendőrök, akik a barcelonai gázolót keresik - írta a BBC.

A katalán rendőrség a Twitteren is megerősítette, hogy végeztek "egy gyanús férfival", aki robbanóövet viselt. A helyszínen jelenleg tűzszerészek dolgoznak, és egy robot segítségével próbálják a lelőtt férfi testéről a feltételezett robbanóövet eltávolítani.

Korábban a rendőrség közölte, hogy a merénylet elkövetésével a 22 éves Junesz Abujakubot gyanúsítják. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a marokkói származású gyanúsítottal végeztek a rendőrök, ezt eleinte a hatóságok nem erősítették meg.

Később a spanyol terrorelhárítás is azt közölte, hogy Abujakubbal végeztek hétfőn, majd a rendőrség is megerősítette az információt.

A 22 éves marokkói születésű férfi múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtott egy kisteherautóval. A támadásban 13 ember vesztette életét, több mint 120 pedig megsérült, kilenc ember állapota továbbra is válságos. Később további két ember vesztette életét a terrortámadással összefüggésben.

Hozzászólások