szerző:
MTI

Az olaszországi Ischia szigetén történt földrengés után 7 órával sikerült egy hét hónapos kisbabát is élve kiemelni egy romba dőlt házból. Két idősebb testvére is él, de még nem sikerült kihúzni őket a romok alól.

Az olasz szigeten történt 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, az előbbi településen sikerült élve kimenteni három embert a romok alól.

Hét órával a földmozgás után egy 7 hónapos kisbabát is kimentettek. Két testvérének a kimenekítése jelenleg folyik. Az 5 és 7 éves fiúknak, akik reagáltak a mentőalakulatok jelzéseire, vizet adtak, hogy megóvják őket a kiszáradástól.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott.

Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!