szerző:
hvg.hu

Egy, a templom mellett parkoló furgonban kerestek robbanóanyagot.

A katalán rendőrség kedd este kiürítette a város egyik legnagyobb nevezetességének számító Sagrada Família (Szent Család) templomot, amíg egy bombakereső egységük átvizsgált egy, a közelben parkoló járművet. A Mossos d’Esquadra közlése szerint a környéken több utcát is lezártak a művelet idejére.

Később a hatóság közölte, hogy az ellenőrzés során nem találtak robbanóanyagot, hamis riasztás történt.

A rendőrség óvatossága érthető, hiszen a múlt hónapban történt két, 16 halálos áldozatot követelő gázolásos merénylet elkövetői egy sokkal nagyobb, a Sagrada Família elleni robbantásos merényletet készítettek elő.

(via The Guardian)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!