szerző:
hvg.hu

Két felnőtt és egy gyermek meghalt. A házaspár második gyermeke az egyik szemtanú szerint sírva szaladt segítségért.

Egy körülbelül ezer fokos vulkáni kráterbe zuhant három ember Olaszországban, a Nápoly közelében található Pozzuoli város mellett, a Campi Flegrei vulkáni zóna Solfatara nevű kráterénél.  A brit The Sun azt írja: egy 11 éves gyermek, 42 éves édesanyja és egy 45 éves édesapja meghalt.

Egy másik, 7 éves gyermeket biztonságos helyre vittek a helyszínre siető mentők.

A hatóságok szerint az egyik gyermek valószínűleg átjutott a biztonsági korláton, beleesett a kráterbe, és a szülei is belecsúsztak, amikor megpróbálták kimenteni.

©
©

Egy szemtanú is megerősítette, hogy az egyik gyerek átment a korláton, pedig a helyszínre látogatók figyelmét külön felhívták a veszélyre. A mentők perceken belül a helyszínre értek. A szemtanú látta a kisebbik gyereket, ahogy sírva rohant segítséget kérni. Ugyancsak látta, amikor két holttestet kihúztak a kráterből - tette hozzá.

A helyszínen készített fotókról kiderül, hogy a mentést végzőknek a harmadik holttestet is sikerült kihúzniuk a mélyedésből.

Pozzuoli polgármestere részvétét fejezte ki a Torinóból érkezett család hozzátartozóinak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!