szerző:
hvg.hu

Gyerekek, nők ezrei lehetnek veszélyben, mert országuk kormánya elkergette őket szülőföldjükről. Egyre csúnyább a mianmari történet.

7,3 millió dollárra lenne szükség az UNICEF szerint, hogy a hazájából, szülőföldjéről Bangladesbe űzött 400 ezer rohingya, mianmari kisebbségi állapotán a megfelelő módon lehessen segíteni, írja az AP. Ez a pénz a következő négy hónapra lenne alapvetően szükséges.

A most folyó etnikai állami tisztogatáshoz ürügyül szolgáló rohingya fegyveres csoportok tagadják, hogy bármi közük lenne bármilyen dzsihadista szervezethez.

(AP)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!