szerző:
MTI

Hét manőverező repülőgépet lőtt ki az orosz hadiflotta két tengeralattjárója az Iszlám Állam (IÁ) Deir-ez-Zór elővárosaiban lévő objektumaira - közölte szerdán az moszkvai katonai tárca.

Az összes célpontot, az IÁ harcálláspontjait, kommunikációs központjait és lőszerraktárait sikerült megsemmisíteni Deir-ez-Zórnak a terroristák ellenőrzése alatt álló városrészében - írta közleményében a moszkvai minisztérium.

A Kalibr típusú manőverező repülőgépeket a Földközi-tenger keleti medencéjéből, víz alól indították el a Velikij Novorod és a Kolpino tengeralattjáróról, a céltól 500-670 kilométernyi távolságról.

A két Projekt 636.6 osztályú, dízel-elektromos tengeralattjáró augusztus 28-án érkezett a Földközi-tengerre. Ebből az osztályból legutóbb a Krasznodár május végén és június végén mért csapást a terroristákra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!