szerző:
hvg.hu

Folytatódik Törökországban a sajtó megfélemlítése, megint letartóztattak egy kritikus hangú újságírót. A vád az elnök megsértése.

Újabb török újságíró került börtönbe: Gökhan Özbek szabadúszó újságíró Twitterén jelentette be, hogy letartóztatták. A vád: Erdogan elnök megsértése. Özbek korábban éles hangon bírálta a puccs utáni tisztogatást, törvénysértéseket. Csak 2016-ban 275 újságírót tartóztattak le, mi is hírt adtunk Can Dündar és társai, a CumHuryet újságíróinak peréről, elhúzódó előzetes letartóztatásukról. 171 újságíró jelenleg is börtönben van.

(Turkish Minute)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!