szerző:
hvg.hu

Nem először függesztenek fel sugárzási engedélyeket a litván hatóságok. A lépést az orosz fél a véleménynyilvánítás korlátozásaként éli meg.

Fél évig nem adhat műsort Litvánia területén a TV Centr orosz állami csatorna, mert a litván médiahatóság felfüggesztette az engedélyét. Nem ez volt az első ilyen eset, az MTI emlékeztet, hogy többször függesztettek már fel tévéadásokat az orosz állami propaganda egyoldalúsága, olykor uszítás miatt. Most is ez történt: Vlagyimir Zsirinovszkij hírhedt orosz szélsőséges politikus, aki többször verekedett is már az állami Dumában, uszított, háborúra buzdított, a hatóság szerint megsértette a litván törvényeket.

Az ilyen lépéseket orosz oldalról a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásaként értékelik, a litván oldal pedig az orosz állami tévé által közvetített propagandára adott válaszként magyarázza a lépéseket.

Az FBI nemrég kezdett el nyomozni nagy orosz médiumok után.

Magyarország viszont egyre szorosabbra fűzi kapcsolatait Oroszországgal úgy külügyi, mint oktatási szinten.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!