szerző:
hvg.hu

Ausztriában meglepő mennyiségű hó esett az elmúlt napokban, de a többi környező ország sincs lemaradva.

Sok helyen volt óriási havazás az elmúlt napokban Ausztriában, a sielők.hu szerint további 10-20 centiméterrel gyarapodott a hóréteg, egy karintiai szálloda vendégeit ideiglenesen elzárta a hó. A hóhatár 1300 méterre csökkent.

Maradva még Ausztriánál, Nassfeld környéke is behavazódott,

©

nem is beszélve a legmagasabb hegyről, a Grossglocknerről. Ott egyébként nyáron pont a nagy olvadással volt gondjuk a turistáknak, sokszor csak jég jutott a csúcs közelében.

©

Nem Ausztria az egyetlen, ahol már esik a hó: Szlovénia legmagasabb hegye, a Triglav és környéke is behavazódott.

A Tátra most így néz ki:

©
A Transindex.ro beszámolója szerint havazott csütörtökön a Szárkő-hegységben is, a hóréteg már 3-4 centiméteres.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!