szerző:
hvg.hu

Öngyilkos lett egy 9 éves kisfiú a kárpátaljai Nagyberegen azután, hogy egyest kapott az iskolában.

Öngyilkosságot követett el egy kárpátaljai kisfiú, J. Ernő a magyarlakta Nagyberegen – írta a Blikk.

A lap szerint a fiú a tragédia napján egyest ka­pott az iskolában. Már ez is­­ nagyon rosszul érintette a kitűnő diákot, de ez­után még egy újabb sokk érte, ami­kor­ tanára órai levelezésen kap­ta, és azt mondta, értesíti a szüleit a történtekről.

A kisfiú hazament az iskolából, és felakasztotta magát. Családja összeomlott, az édesanyja sokkos állapotba került.

Egy ilyen tragédiának egyszerre több oka is lehet, a mai fiataloktól a felnőttek nem az erőfeszítést, hanem a jó teljesítményt várják el, ami sokszor megbénítja őket – idézte a lap Végh József kriminálpszichológust.

Szerinte a szülők legfontosabb feladata amellett, hogy ne támasszanak túlzott elvárásokat, hogy tudatosítsák gyerekükben, mindenki hibázhat.

A tragédia híre megrázta egész Nagybereget, Ernőt nem csak a családja ismerősei és osztálytársai, hanem futballklubja is gyászolja, ahol évekig játszott.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!