szerző:
MTI

Folytatódott az üzengetés Észak-Korea és az Egyesült Államok között, most az észak-koreai külügyminiszter szónokolt az ENSZ-ben New Yorkban.

Észak-Korea már csak néhány lépésre van attól, hogy atomhatalommá váljon – ezt állította Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés általános vitáján szombaton, New Yorkban.

Szerint a phenjani rezsim végső célja, hogy hatalmi egyensúlyra lépjen az Egyesült Államokkal. Kilátástalan abban reménykedni, hogy Észak-Korea egy hajszálnyit is változtat álláspontján a szigorúbb szankciók következtében – tette hozzá.

Ri Jong Ho úgy fogalmazott: Donald Trump amerikai elnök ENSZ-ben mondott beszéde után, amelyben rakétás embernek nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, "elkerülhetetlenné vált, hogy rakétáik meglátogassák az Egyesült Államok teljes szárazföldi területét".

Ri Jong Ho Trumpot értelmi fogyatékos és nagyzási hóbortban szenvedő emberként jellemezte. "Csak Trump van öngyilkos küldetésben" – mondta arra válaszolva, hogy az amerikai elnök az ENSZ-közgyűlésben pontosan ugyanezt állította Kim Dzsong Unról.

Az észak-koreai külügyminiszter felszólalása előtt az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy az amerikai légierő B-1B típusú hadászati nehézbombázói harci repülőgépek kíséretében szombaton az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek. Ez egy erődemonstráció volt, amellyel meg akarták mutatni, milyen eszközök állnak az amerikai elnök rendelkezésére egy katonai műveletben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!