szerző:
hvg.hu

Fokozódik a helyzet és a feszültség a két ország között, a kommunista diktatúra szerint minden felhatalmazásuk megvan amerikai gépek lelövésére.

Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országnak, így értelmezésük szerint minden felhatalmazásuk megvan arra, hogy ha a légterükbe vagy ahhoz közel repül egy amerikai harci gép, azt lelőjék.

A Pentagon szombat este közölte, hogy az amerikai légierő B-1B típusú stratégiai nehézbombázói harci gépekkel együtt az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek, erőt demonstráltak.

A Pentagon később közleményben reagált, azt mondták, amennyiben Észak-Korea folytatja a provokációt, akkor Donald Trumpnak meglesznek arra a lehetőségei, hogy rendezze a helyzetet. A Fehér Ház viszont azt közölte, ők nem üzentek hadat az országnak.

Amerika a nap elején azt közölte, nem enged be országába észak-koreaiakat.

(AFP, BBC)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!