szerző:
hvg.hu

A brit külügyminisztérium még nem erősítette meg, hogy kutyák végeztek a nővel, ők egyelőre eltűntként tartják számon.

Eltűnt egy 64 éves brit nő Görögországban, akit feltehetőleg kóbor kutyák támadtak meg – írja a Guardian.

A nő múlt csütörtökön tűnt el, amikor hazafele sétált a szállására a Görögország északkeleti részén fekvő Maroneiában, miután meglátogatott egy szomszéd faluban lévő régészeti parkot.

A brit külügyminisztérium egyelőre eltűntként tartja számon a nőt, és csak annyit közöltek, hogy kapcsolatban vannak a görög hatóságokkal, illetve hogy konzuli segítséget biztosítottak a hozzátartozóknak.

A Telegraph ellenben tudni véli, hogy a nő egy nyugdíjas egyetemi oktató volt, akinek holttestét szombaton egy mentőalakulat talált meg, két nappal a tragikus események után. A nő a lap szerint rendszeresen járt Görögországba és több görög szervezetnek is jótékonykodott.

Görög lapértesülések szerint a nő felhívta a családját Londonban, miután megtámadták a kóbor kutyák, de elment a térerő. A család ezután kapcsolatba lépett a görög hatóságokkal, akik hosszas keresés után találták csak meg a nő holttestét.

Görögországban egyes adatok szerint több mint egymillió kóbor kutya van, miután a pénzügyi válság idején többen elhagyták háziállataikat. Helyiek szerint viszont az is elképzelhető, hogy a nőt nem kóbor kutyák, hanem házőrzők támadták meg, mert az út, amerre ment, gazdaságok mellett vezetett el, ahol sok a házőrző kutya.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!