szerző:
hvg.hu

A brit külügyminisztérium még nem erősítette meg, hogy kutyák végeztek a nővel, ők egyelőre eltűntként tartják számon.

Eltűnt egy 64 éves brit nő Görögországban, akit feltehetőleg kóbor kutyák támadtak meg – írja a Guardian.

A nő múlt csütörtökön tűnt el, amikor hazafele sétált a szállására a Görögország északkeleti részén fekvő Maroneiában, miután meglátogatott egy szomszéd faluban lévő régészeti parkot.

A brit külügyminisztérium egyelőre eltűntként tartja számon a nőt, és csak annyit közöltek, hogy kapcsolatban vannak a görög hatóságokkal, illetve hogy konzuli segítséget biztosítottak a hozzátartozóknak.

A Telegraph ellenben tudni véli, hogy a nő egy nyugdíjas egyetemi oktató volt, akinek holttestét szombaton egy mentőalakulat talált meg, két nappal a tragikus események után. A nő a lap szerint rendszeresen járt Görögországba és több görög szervezetnek is jótékonykodott.

Görög lapértesülések szerint a nő felhívta a családját Londonban, miután megtámadták a kóbor kutyák, de elment a térerő. A család ezután kapcsolatba lépett a görög hatóságokkal, akik hosszas keresés után találták csak meg a nő holttestét.

Görögországban egyes adatok szerint több mint egymillió kóbor kutya van, miután a pénzügyi válság idején többen elhagyták háziállataikat. Helyiek szerint viszont az is elképzelhető, hogy a nőt nem kóbor kutyák, hanem házőrzők támadták meg, mert az út, amerre ment, gazdaságok mellett vezetett el, ahol sok a házőrző kutya.