szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal a halálos áldozatot is követelő zavargások után ismét gyülekeznek a nacionalista tüntetők Charlottesville-ben.

„Gyáva neonácik újabb aljas látogatásának” minősítette a virginiai város polgármestere, hogy ismét megjelent egy fehér felsőbbrendűséget hirdető csoport Charlottesville-ben, az amerikai polgárháború déli, konföderációs seregeinek parancsnokát, a Robert Lee tábornokot ábrázoló szobornál.

Két hónapja éppen itt történt, hogy a szobor elszállítása miatt tiltakozó csoportokkal szemben baloldali ellentüntetők vonultak fel, akiknek tömegébe belehajtott egy szélsőjobboldali autós, és halálra gázolt egy 32 éves nőt.

A mostani rövid fáklyás felvonulást az ismert szélsőjobbos Richard Spencer szervezte.

A tüntetésről készült videókon jól hallatszik, amint azt skandálják: „visszajövünk”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!