szerző:
hvg.hu

Kiutasított 15 kubai diplomatát az Egyesült Államok, miután a havannai amerikai képviselet dolgozói közül többen rejtélyes rosszullétekről számoltak be – írja a HVG.

Az amerikai fél valamiféle hangfegyvert sejt a szédüléssel, hányingerrel, hallás- és koncentrációvesztéssel, fejfájással, fülzúgással vagy agyrázkódással felérő belső sérüléssel járó rosszullétek mögött. Tartós egészségkárosodást senki sem szenvedett, de aki akart, hazatérhetett a havannai amerikai követségről.

A kubai külügyminiszter szerint a jelenséget Washington és Donald Trump arra használja, hogy visszaszorítsa az Obama-adminisztráció alatt ötven év után újra épülni kezdő diplomáciai kapcsolatokat, és tagadta, hogy bármilyen támadást indítottak volna a diplomaták vagy családtagjaik ellen. A kubai kormány még abba is belement, hogy az FBI vizsgálódjon az ügyben, ám a nyomozók sem találtak semmit. Szakértők szerint egyelőre nem is létezik olyan eszköz, amivel ilyen tüneteket lehetne pusztán hangokkal kiváltani.

További részletek az e heti HVG-ben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!