szerző:
hvg.hu

Az országban választások voltak, most számolják a szavazatokat, és nagyon úgy néz ki, hogy 1995 aranylabdása, az AC Milan és a PSG korábbi sztárja, George Weah lesz az elnök, mert az első körben megszerezte a szavazatok több mint felét.

A voksolást kedden tartották, a részeredmények szerint Weah vezet 15 megyéből 11-ben is, a jelenlegi alelnök, aki a legnagyobb politikai ellenfele, Joseph Boaki csak egyben. Az Arsenal jelenlegi mestere, Arsene Wenger, aki Monacóban volt edzője, már gratulált is, de itt még nem tartunk.

A helyi választási bizottság még nem hirdetett eredményt, így korai az ünneplés egyelőre. Weah az első és idáig egyetlen afrikai, aki Aranylabdát nyert.

(BBC)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!