szerző:
hvg.hu

A követelés a mianmari kormánytól érkezett, az ENSZ élelmezésügyi szervezete pedig eleget tett ennek. Azonban még mindig végeláthatatlan sorokban menekülnek a mianmari rohingyák az országból.

A World Food Programme még júliusban, még azelőtt, hogy megindult volna félmillió rohingya Mianmarból Bangladesbe, publikált egy jelentést, amiben leírta, nyolcvanezer gyermeket fenyeget éhínség.

A nem hosszú, mindössze hatoldalas dokumentum helyén csak egy rövid közlemény található, amiben azt írják, hogy a WFP és a mianmari kormány közösen dolgoznak egy átdolgozott verzión, ennek elkészültéig azt kérik, hogy a régebbi dokumentumból senki nem idézzen.

Az esetről beszámoló Guardian megszólaltatott szakértőket is, szerintük az ENSZ szakosított szerve azért vonhatta vissza a rövid jelentést, mert az rájuk nézve is kellemetlen dolgokat tartalmaz, ugyanis a WFP élelmezési programját átirányították a nem rohingya lakta területekre.

Ezen a videón pedig az látszik, hogy még most is rengetegen menekülnek Mianmarból.

(The Guardian)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!