szerző:
hvg.hu

Az F18-as vadászgép a Madrid közelében lévő Torrejón repülőbázisnál, felszállás közben szenvedett balesetet.

A védelmi minisztérium közlése szerint a pilóta életét vesztette, még vizsgálják a baleset pontos körülményeit. Helyszíni beszámolók szerint a pilóta a kifutópálya végén nem tudott kellőképpen elemelkedni a földtől és a szikláknak csapódott.

Október 12-én szintén lezuhant egy vadászgép, akkor a spanyol nemzeti ünnepen, a repülő visszatérőben volt a bázisra, miután jelenése volt a madridi katonai parádén. A gép pilótája akkor is életét vesztette.

(El Mundo, El País)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!