szerző:
hvg.hu

Szerepelt valóságshow-ban, tervezett gumicsizmát és vezetett Putyin-ellenes tüntetést is.

A néha szentpétervári polgármester, Anatolij Szobcsak lánya, a 35 éves Kszenyija Szobcsak orosz televíziós személyiség bejelentette, indul az orosz elnökválasztáson 2018-ban. Szobcsak vezetett valóságshow-t, az orosz Paris Hiltonnak is nevezik. Játszott a 2004-es Tolvajok és prostituáltak című filmben, de foglalkozik ruhatervezéssel, gumicsizmákat is alkotott. 2008-ban ő szedette le az Aeroflot egyik gépéről a részeg pilótát még indulás előtt. 2011-ben tiltakozó tüntetéseket szervezett a választási csalások miatt,hangosan ellenezte Putyin újraválasztását 2012-ben, ugyanebben az évben a rendőrség házkutatást is tartott a lakásában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!