szerző:
MTI

Lefejezett terroristákkal pózoló iraki menekült ellen indult eljárás Németországban.

Eljárást indítottak csütörtökön Németországban egy iraki menekült ellen, aki mobiltelefonnal készített felvételen az Iszlám Állam terrorszervezet lefejezett harcosaival pózolt. A 24 éves férfit, aki az iraki hadseregben katonáskodott majd menekültként érkezett Németországba, háborús bűncselekménnyel vádolják. A vádirat szerint a felvételt azért készítette, hogy a megölt ellenségeit kigúnyolja, és megszentségtelenítse. Háborús bűncselekmények miatt több éves börtönbüntetésre számíthat. 

Az iraki menedékkérő a nyáron történt letartóztatásáig Stuttgartban élt egy menekültszálláson, ahol 2016 novemberében életveszélyesen megfenyegette egy afgán lakótársát. Az ügyészség szerint a szóban forgó felvételt mutatta meg lakótársának, azzal fenyegetve őt, hogy ugyanazt fogja tenni vele is, mint a megölt terroristákkal. Az iraki menekültet ezért fenyegetéssel is vádolják. A 24 éves férfit több éves börtönbüntetésre számíthat háborús bűncselekmények miatt.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!