szerző:
MTI

Nevet még nem kaptak a kistigrisek. Születésük azért nagy hír, mert nehéz szaporítani a kihalás szélére sodródott maláj tigriseket, több okból is.

Maláj tigrisek születtek a prágai állatkertben, és gondozójuk szerint jó esély van a ritka állatok életben maradására.

©

Egy hím és egy nőstény kistigris jött világra október 3-án. Európában eddig csak két másik állatkertnek sikerült szaporítania ezt az alfajt, legutóbb 2013-ban a németországi Halle állatkertjében születetett maláj tigris.

Az Ázsiában szabadon élő maláj tigrisek száma mindössze néhány százra tehető, az alfaj a "kritikusan veszélyeztetett" kategóriába tartozik.

©
©

A maláj tigrist azért nehéz szaporítani, mert a hímek túl gyakran viselkednek agresszívan a nőstényekkel. Emellett az anyaállatok sokszor képtelenek gondoskodni a kicsikről, amelyeket betegségek is megtámadhatnak.

Pavel Brandl állatgondozó szerint a prágai maláj kistigrisek remekül vannak, anyjuk a 11 éves Banya is jól van. A kicsik decemberben kapnak nevet.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!