szerző:
MTI

Metróállomásokat, egy bíróságot, egy bevásárlóközpontot és egy pályaudvart is kiürítettek a hatóságok.

Szinte egyszerre jelentettek be ismeretlen telefonálók bombariadókat kedd este Ukrajnában, Kijevben és az ország keleti részében lévő Harkovban több nagy forgalmú nyilvános helyről, ami miatt több mint ezer embert kellett evakuálni.

Az UNIAN hírügynökség a fővárosi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy egy kijevi kórházból 150 embert evakuáltak. Az épületet már átvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak.

Szintén bombariadó volt a kijevi központi és sajtóhírek szerint a déli vasútállomáson is, valamint a Guliver bevásárlóközpontban. Bliscsik a Facebookon arról tájékoztatott, hogy a központi pályaudvarról 900 embert evakuáltak.

Ezzel egy időben a harkivi metró négy állomását kellett lezárni bombariadó miatt. A metrószerelvények a megállókon megállás nélkül haladnak át, amíg ki nem derül, rejtettek-e el azokban robbanószerkezetet.

Bombariadó miatt az egyik harkovi bíróságot is át kellett vizsgálni. Onnan körülbelül 250 embert evakuáltak, robbanószerkezet nem találtak a hatóságok.

Múlt pénteken bombariadók miatt egyszerre tíz ukrán város repülőterén állították le átmenetileg a légi közlekedést, robbanószerkezetet azonban sehol sem találtak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!