szerző:
MTI / hvg.hu

Ha minden a kormány tervei szerint alakul, még karácsony előtt megszavazhatja az ausztrál parlament a melegházasságokat lehetővé tévő javaslatot.

Az ausztrálok csaknem kétharmada támogatja a melegek közötti házasságok legalizálását – derült ki az ausztráliai statisztikai hivatal szerdán közzétett felméréséből.

A közvélemény-kutatásban a választásra jogosult ausztrálok több mint háromnegyede, 79,5 százaléka vett részt. A 12,7 millió ember megkérdezésével készített felmérés eredménye nem ró jogi kötelezettséget a kormányra, de korábban azt ígérték: ha a szavazók támogatják az azonos neműek házasságát, beterjesztenek egy erről szóló törvénytervezetet a parlament elé.

Malcom Turnbull ausztrál miniszterelnök közölte: az eredmény tudatában a kormány még karácsony előtt megpróbálja megszavaztatni a melegházasság legalizálását.

A felmérésen részt vett ausztrálok 61,6 százaléka támogatta az azonos neműek házasságát, míg 38,4 százalékuk ellenezte azt.

A Facebookon a 2014-ben coming outoló ausztrál úszóbajnok, Ian Thorpe is örömét fejezte ki, hogy az ausztrálok nagy része a melegházasságok ügye mellé állt.

hvg.hu Világ

Megszavazta a Bundestag a melegházasságot

A jövőben azonos nemű párok is köthetnek házasságot Németországban. A Bundestag péntek reggel megszavazta ugyanis az ezt lehetővé tévő törvénymódosítást. Angela Merkel német kancellár nemmel szavazott.